BUBBLEBOX

- beauty online -

Alltid fri frakt vid 149 kr
1000-tals nöjda kunder
Trygg e-handel

Contouring smink

contouring smink

contouring smink

Ta fram dina bästa ansiktsdrag med contouring. Contouring smink finns i puder eller cremeform, du applicerar med en makeup svamp eller pensel. Välj nyans på contouring som passar dig bäst och börja transformeringen

Bestsellers Contouring
Sorteringsordning:
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla
HOTmakeup Contour Box
-28%
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla

Contouring smink

Att skapa contouring i ansiktet med smink är helt suveränt, det ger dig möjlighet att trolla med konturerna på ansiktet. Man kan använda puder contouring eller creme contoruing. Puder contouring passar normal till fet hud och cream contouring passar normal till torr hud. Men som alltid så finns det inga regler utan undantag, du måste prova dig fram vilken sort som passar just dig bäst. En del tycker att puder contouring är lättare att använda när man är nybörjare, då pudret är lättare att blanda ut (att det inte blir några kanter eller skarvar).

Välja nyanser på contouring

Det är alltid lite knepigt att välja nyanser på contouring(precis som med foundation). Men väljer man att köpa en contouring palette, så har du flera nyanser att välja mellan och du kan lätt blanda ihop den nyans som passar just dig. Contouring paletterna finns oftast i flera färgställningar som Light, medium och dark. Välj den färgställning som passar din hudton. Man kan säga att en contouring färg ska vara ungefär 2-3 nyanser mörkare än din egna hudton(foundation), då blir det bästa resultatet.

Applicera contouring smink

När du lagt concealer och foundation, så kan du börja med ditt skulpterande. Man kan säga att det är de delar du vill minska ner(göra mindre synliga och skugga) som du lägger mörk contouring på, t.ex sidorna av näsan, överst på pannan, kindbenen, tinningarna(om du vill smalna av ansiktet), käkbenen, hakan. Till slut får man grepp på vad det är man vill skulptera fram (roligt att sitta och leka med) och vad man vill göra bredare eller smalare. Tänk på att du alltid ska "blend" alltså blanda ut contouringen, så det inte blir några skarpa kanter eller synliga skarvar mellan din foundation och contouringen. Använd en smink pensel eller en lätt fuktad makeup svamp. Sen börjar du med highlighting, använd de ljusa färgerna i paletten eller en highlighter utan glitter och lägg det på de delar av ansiktet som du vill förhöja, som näsryggen, direkt under ögonbrynet, amorbågen, ögonvrån, högst uppe på kindbenen, under ögonen, mitt på pannan. Contouring ger resultat efter lite övning, lycka till =)