BUBBLEBOX

- beauty online -

Fri frakt vid 149 kr med Postnord
Alltid trygga köp
1000-tals nöjda kunder

Contour smink

contouring smink

contour smink

Ta fram dina bästa ansiktsdrag med contour. Contour smink finns i puder eller cremeform, det finns även olika contour kit och contour paletter med flera olika nyanser som är färgkoordinerade. Du applicerar med en makeup svamp eller pensel, tänk på att sudda ut kanter och linjer på din contouring noga, så inga skarvar syns. Välj rätt nyans på contouring som passar dig bäst och börja transformeringen. 

Bestsellers Contouring
Sorteringsordning:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
LA Girl PRO Contour Powder
-30%
LA Girl Cosmetics
69 kr
99 kr
LA Girl PRO Contour Cream
-30%
LA Girl Cosmetics
69 kr
99 kr
HOTmakeup Contour Box
-38%
1  2  Nästa »  |  Visa alla

Contour smink

Att skapa contouring i ansiktet med smink är helt suveränt, det ger dig möjlighet att trolla med konturerna på ansiktet. Man kan använda contour puder eller creme contour. Contour puder passar normal till fet hud och cream contour passar normal till torr hud. Men som alltid, så finns det inga regler utan undantag, du måste prova dig fram vilken sort som passar just dig bäst. En del tycker att contour puder är lättare att använda när man är nybörjare, då pudret är lättare att blanda ut (att det inte blir några kanter eller skarvar).

Välja nyanser på contour

Det är alltid lite knepigt att välja nyanser på contour(precis som med foundation). Men väljer man att köpa en contour palette, så har du flera nyanser att välja mellan och du kan lätt blanda ihop den nyans som passar just dig. Contour paletterna finns oftast i flera färgställningar som Light, medium och dark. Välj den färgställning som passar din hudton. Man kan säga att en contour färg ska vara ungefär 2-3 nyanser mörkare än din egna hudton(foundation), då blir det bästa resultatet.

Applicera contour smink

När du lagt concealer och foundation, så kan du börja med ditt skulpterande. Man kan säga att det är de delar du vill minska ner(göra mindre synliga och skugga) som du lägger mörk contour på, t.ex sidorna av näsan, överst på pannan, kindbenen, tinningarna(om du vill smalna av ansiktet), käkbenen, hakan. Till slut får man grepp på vad det är man vill skulptera fram (roligt att sitta och leka med) och vad man vill göra bredare eller smalare. Tänk på att du alltid ska "blend" alltså blanda ut contour, så det inte blir några skarpa kanter eller synliga skarvar mellan din foundation och contour. Använd en smink pensel eller en lätt fuktad makeup svamp. Sen börjar du med highlighting, använd de ljusa färgerna i paletten eller en highlighter utan glitter och lägg det på de delar av ansiktet som du vill förhöja, som näsryggen, direkt under ögonbrynet, amorbågen, ögonvrån, högst uppe på kindbenen, under ögonen, mitt på pannan. Contour ger resultat efter lite övning, lycka till =)