BUBBLEBOX

- beauty online -

Fri frakt vid 149 kr med Postnord
Alltid trygga köp
1000-tals nöjda kunder

Puder makeup

puder makeup

puder

Ett bra puder fixerar din makeup så den inte blir glansig eller ramlar av under dagen. Det finns compact puder eller löspuder, smaksak vad man gillar att använda. Puder finns ofta i olika nyanser som korrigerar eller matchar hudnyans och även transparent puder, applicera pudret med en svamp eller puder pensel. Setting powder, fixerar din sminkning, det finns även banan puder som har en lite gulare nyans.

Bestsellers Puder
Sorteringsordning:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
1  2  Nästa »  |  Visa alla

Puder - Löspuder och Compact puder

Vi började använda puder i Europa under 1500-talet, då var pudret tillverkat av mjöl och skulle vara så vitt som möjligt. Idag finns det massor av olika puder att välja mellan, compact puder, löspuder, banan puder, setting powder, transparent puder och färgat puder. Compact puder är pressat till en kaka och löspuder är malt, fint puder. Ett puder används oftast som en fixering av smink, som foundation. Om man bara har foundation, kan det kännas lite "kletigt" eller att sminket rasar under dagen. Med ett löspuder eller fixerande puder ovanpå, så fixeras din foundation och sminkning hela dagen.

Färgat puder och banan puder

Puder finns i olika nyanser och du kan matcha din hudfärg eller foundation. Tänk på att färgat puder gärna kan upplevas mörkare ovanpå en fuktig foundation. Så välj gärna en nyans ljusare på det färgade pudret. Det nya är banan puder, ett gulaktigt puder som finns både som löspuder och compact puder. Den gula nyansen i banan puder, korrigerar rödheter i huden.

Applicering av puder

När du ska applicera ditt puder, kan du använda puder pensel, puder puff eller en makeup svamp. Allt beror på hur mycket puder du vill applicera. Om du lagt mycket täckning med concealer (för att dölja blemmor mm) så är det bäst att använda en puder puff eller makeup svamp. Annars så "borstar" du bort concealern, dutta istället fast pudret med puff eller svamp.